13 Şubat 2013 Çarşamba

CCTV Güvenlik Kamera Sistemleri Alt Yapı ve Kablolama

CCTV Güvenlik Kamera Sistemleri Alt Yapı ve Kablolama

Güvenlik kamera sistemleri ile ilgili güvenlik kamerası kalitesinin ne kadar önemli olduğundan bahsettik pekçok yazımızda. Tabiki kamera kalitesi kamera sisteminin kalitesini gösteren bir aynadır. Ama gerçek güvenlik izleme için herşey güvenlik kamerası ile bitmemektedir. İşin diğer boyutu olan altyapı ve altyapı ekipmanları devreye girmektedir. Güvenlik kamera sisteminde alt yapınında önemi çok büyüktür. Asla yabana atılmaması gerekmektedir.

kamera sistemleri

En önemli altyapı unsuru kablolardır. Mesafelere göre farklı kabloların kullanılması gerekmektedir. Normak 100 metre mesafeye kadar CCTV kablosu dediğimiz 2+1 yada 4+1 kablo diye bilinen güvenlik kamera sistemi kabloları kullanılmaktadır. Bu mesafelerin üstlerinde (100-350metre arası ) RG6-U6 koaksiyel kablo kullanılması gereklidir. Bundan yani 350metreden 700 metreye kadar ise RG11-U6 koaksiyel kablo kullanılmalıdır. Fakat daha yüksek mesafeye ihtiyacım var ne yapmalıyım diyorsanız yapabileceğiniz tek şey fiber optik kablolar kullanmaktadır. Günümüz güvenlik kamera sistemleri büyük projelerde mutlaka fiber optik kablolar tercih edilmek zorunda ve tercih edilmektedir. Yine günümüzde güvenlik kameralarının sahtesi kalitesizi olduğu gibi kamera kablolarınında sahteleri olmaktadır. Bakır olması gereken kablolar aluminyum yada demirden imal edilmektedir. Bu kablolar ucuz olmasına rağmen 3-5 ayda oksitlenmekte ve kamera görüntülerinin kötü gelmesine parazitlenmesine neden olmaktadır. Bu yüzden çok ucu güvenlik kamera sistemi teklifi veren firmalar kablolarında en kötüsünü vermektedirler. Bu gibi durumlara karşı dikkatli olunması tavsiye edilir.

Güvenlik kamerası beslemesi mutlaka switch mode güç kaynağı ile yapılmalıdır. Bazı firmalar güç kaynağı yerine trafo ile besleme yapmaktadırlar. Yada normal adaptör kullanmaktadırlar. Bu sayede maliyeti azaltmaktadırlar. Fakat enerji değişimlerinde güvenlik kameraları zarar görmektedir. Sorun elektrikten kaynaklandığı için garanti kapsamının dışına çıkmaktadır. Sizin mutlaka sistemi yenilemeniz gerekmektedir. Bu gibi durumlara azami dikkat göstermenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder