13 Şubat 2013 Çarşamba

Güvenlik Kamera Sistemlerinde Kalite

Güvenlik Kamera Sistemlerinde Kalite

 
Adı üzerinde güvenlikten bahsediyoruz. Güvenlik bir mahalin dış tehditlere karşı korunması manasına gelir. Güvenlik amacı ile kurduğumuz kamera sistemlerini nasıl satın alıyoruz bu konulardan bahsetmek istiyorum. Birkere gerçek güvenlik gerçek güvenlik kamera sistemleri ile kurulabilir. Çakma güvenlik kameraları ile sadece kendinizi kandırabilirsiniz. Manesef ülkemizde kurulan güvenlik sistemlerinin çoğu zaten müşteri ve güvenlik firmasının kendisini kandırması ile oluşturulmaktadır. Manesef güvenlik ile alakası olmayan sistemler kurulmaktadır.
 
kamera sistemleri

Peki güvenlik kamera sistemi kurulumunda güvenlik ile alakası olmayan sistemlerde suç kimdedir. Şuçun çoğunluğu müşteridedir diyebiliriz. Manesef firmalar müşteri davranışlarına göre pozisyon almaktadırlar. Bundan dolayı yönlendirici herzaman müşteri olmaktadır. Müşteri güvenlik kamerası almak ister en iyi işini bilen firmalardan almak yerine 15-20 firmadan teklif ister. Hiçbir ürünü bilmez ama bildiği tekşey ürün fiyatıdır. Buna göre düşünmeden en ucuz olanı seçer. Bu sayede ucuza güvenlik kamera sistemi kurdurdum der. Sadece kendini kandırır yüksek ihtimalle sistem 2-3 aya arıza vermeye başlar. Firmayı arar bulamaz veya servis alamaz servis alsa bile garanti kapsamına girmediği cevabını alır. İllaki para öder 2 yılda verdiği servis paraları ile belki kaliteli kamera sistemi alabilecekken manesef çöplük ürünlere para vermiş başta ucuz görünsede çoktan kazıklanmıştır.
İş bu kadarla kalsa gerçekten karlıdır. Dükkandır dükkana kurar bir hırsızlık olur kameraya bakayım der bir bakar kayıtllar yok DVR kaydetmemiş görür. Bu gibi durumlarda işin cabasıdır. İstediğiniz zaman işinize yaramayan güvenlik sistemi güvenlik sistemi değildir. Ucuz mantığını çözememiş bir milletiz maalesef aslında bu sıkıntılar buradan kaynaklanmaktadır. Ucuz ama niye ucuz bir sorsak bir araştırsak anlayacağız ama manesef böyle bir alışkanlığımızda yok çünki herşeyin iyisini kendimiz biliriz. Fiyatta ucuzluk eşit ürünlerde aranır. İkiside A marka ve model ürünü vermiş ise burada ucuzluk aranabilir. Ama kamera ikiside güvenlik kamerası niye 40USD olan varken 100USD olanı tercih edeyim mantığı tamamen yanlıştır. Bu yüzden maalesef yılada binlerce insanın başı yanmaktadır. Dikkatli olun sizde kanmayın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder