13 Şubat 2013 Çarşamba

Güvenlik Kamera Sistemleri Makalesi

Güvenlik Kamera Sistemleri Makalesi

 
Güvenlik kamera sistemleri evimizin, İşyerimizin, Fabrikamızın, Kamu kurumlarımızın güvenliğini sağlayabilmek için kurulan kapalı devre televizyon sistemide denen güvenlik sistemlerinin diğer adıdır. Güvenlik kamera sistemleri günümüzde güvenlik sistemlerinin %60 kadarını oluşturmaktadır. Buradan görebileceğiniz gibi ciddi bir kalem teşkil ettiğini görebilirsiniz.
güvenlik kamera sistemi
Güvenlik kamera sistemi kurulumu günümüzde çok kolay duruma gelmiştir. Hatta birçok firma güvenlik kamerası sistemi paketleri oluşturmaktadır. Bu paketleri satın alabilirsiniz. Bu şekilde kendiniz bile kolaylıkla sistem kurabilmeniz mümkün olabilmektedir. Güvenlik kamera kurulumu kablolama , Sistem montajı ve programlama (devreye alma) işlemlerinden meydana gelmektedir.
Günümüzde güvenlik kamera sistemi dijital kayıt cihazlarının ip tabanlı olmasından dolayı uzaktan güvenlik kamerası izlemesi mümkün olmaktadır. Bu sayede güvenlik kamera sistemlerimizi dünyanın her yerinden rahatlıkla izleyebilmekteyiz. Bunu hem bilgisayar üzerinden hemde akıllı cep telefonları üzerinden rahatlıkla yapabilmemiz mümkün olmaktadır. Güvenlik kamera sisteminin tercih edilme nedenlerinden en önemlilerinden biride uzaktan kamera izleme imkanıdır.
güvenlik kamera
Yine uzaktan ve canlı olarak güvenlik kamerası izleme imkanı yanında güvenlik kamera sistemi kayıt cihazının içine takılan harddisk HDD sayesinde güvenlik kameralarının görüntülerini kaydetmemiz mümkün olmaktadır. Bu kayıt süreleri içine takılan HDD nin kapasitesine göre değilmektedir. Günümüzde marka ve modele göre değişmekle birlikte CCTV güvenlik kamera sistemi kayıt cihazı içine 500GB dan başlamak üzere 20-25TB kapasiteye kadar HDD takılması mümkün olabilmektedir.
cctv kamera
Yine günümüzde güvenlik kamera sistemi fiyatları çok değişkenlik göstermektedir. Size tavsiyemiz ne yüksek nede düşük fiyatları tercih etmeniz yönünde olacaktır. Eğer konuyu çok iyi bilmiyorsanız fiyatları kontrol ederek orta bir fiyat belirlemeniz ve bu fiyata yakın fiyatı tercih etmenizdir. Özellikle düşük fiyatlı güvenlik kamera sistemlerinden uzak durmanızı özellikle tavsiye ederiz. Başta ucuz gibi görünen sistemler ileride başınıza ciddi sıkıntılar açabilecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder